He he, neida! Jeg er fortsatt fornøyd med tre Bråk og har ingen planer om noe fjerde. Derimot så har Tigergutt utfordret meg i den berømmelige 4×4 utfordringer. Og utfordringer er som kjent akkurat like vanskelige å motstå som fristelser.
So here we go:

4 TV-program jeg liker:

1) Top Gear! Jeg må vel snart ha sett bortimot hvert eneste program i den lange serien. Ikke alle er like morsomme, men de aller fleste. Og så mange fine, rare, teite, raske, kuule, store, bråkete, glorete, pene og falleferdige biler! Og en og annen motorsykkel også. Jeg liker sånt som har hjul som går rundt – helst litt fort og med god lyd.

2) Fotballrunden! Fotballer er som kjent runde og går rundt, så de er ikke å forakte de heller. Og siden det vises så fortvilet lite ishockey på norsk tv på tidspunkt der jeg er våken og i nærheten av glanekassa, så ser vi på fotballen. Noen må jo være hjemme og holde sofaen varm og MiniBråk fornøyd mens de andre i familien er og forsikrer seg om at det der med fotballen som går rundt ikke er et filmtriks

3) Hvordan lages det på Discovery. Det er facinerende hvor mye kunnskap og finesser som skal til for å lage alle de dagligdagse tingene vi har rundt oss.

4) Dette punktet burde egentlig ha kommet på førsteplass og hett “Dokumentarer”. Men det er jo ikke et bestemt TV-program, ei heller en serie av dem. Og jeg pleier ikke å se en dokumentar mer enn en gang. Derimot ser jeg mange dokumentarer – om mye forskjellig. Jeg liker dokumentarer. De fleste av dem i alle fall. Noen er bare vas og piss preik. Men så var det jo også TV vi snakket om, og da blir det mye vas og piss preik.

Men siden punktet altså ikke heter “Dokumentarer”, så kan jeg i stede kalle det film. Jeg liker filmer. Gode filmer. Dessverre er det ikke så mange av dem på tv. Men de kjedelige som B sitter og ser på er heller ikke å forakte. For mens han er opptatt foran TV’n så kan jeg få blogge i fred. Og det liker jeg i alle fall!

Nei vent…. “Film” er jo heller ikke et bestemt TV-program. Pokker, da går ikke det heller. Ja ja, da hopper jeg likså godt over punkt 4. Jeg ser uansett ikke så mye på TV, så det er kanskje like greit. Vi går videre i utfordringen i stedet.

4 ting jeg har gjort i dag:

Oj! Denne utfordringen burde jeg nok ha ventet med å besvare til i kveld når jeg faktisk har rukket å gjøre noe. Ikke klokken ni om morgenen på en fridag. Har jeg overhodet gjort noe i dag? Jo, men ikke noe spennende for dere å lese om. Men det er jo strengt tatt ikke mitt problem da..

1) Jeg har prøvd å ovebevise et MiniBråk om nødvendigheten av å børste floker ut av håret selv om man har store fine krøller.
- Jeg vil ikke børste håret, det gjør vondt!
- Jeg kan børste det for deg?
- NEI! Da gjør det i alle fall vondt!
- Da får du børste selv, men børstes må det. Det er fullt av floker. Og hvis du ikke børster dem bort så blir det enda flere.
- Jeg liker floker!
- Nei, det gjør du ikke. Og dessuten, blir det for mange floker så må vi gå og klippe deg kort.
- Jeg er allerede kort! Jeg rekker ikke opp!
- Du er akkurat passe lang. Heller litt for lang spør du meg, for du vokser ut av klærne dine. Men nå var det håret jeg mente vi måtte klippe hvis det blir for mange floker. Du blir ikke kortere av den grunn.
- Det må vi ikke. Jeg har krøller, og da synes ikke flokene.
- Jo, det gjør de! Kom igjen nå! Hvis du bare børster håret ditt så er vi ferdige alle fire uten at noen har blitt sinte. Og da kan LilleBråk sette på et smilefjes (forklaring: de får et smilefjesklistremerke hver morgen når alle har vært snille, greie og brukbart raske på badet uten å drive meg til vannvidd underveis. Ti sånne og vi skal bake en kake sammen)
- Jeg liker ikke kake!!
- Gjør du ikke? Det visste jeg ikke. Men da skal jeg huske det til bursdagen din, vennen min.
- MAMMA!!!!!
…..
- Nå er jeg ferdig!
- Fint! Løp ut i gangen og kle på deg så skal jeg finne frem klistremerket til dere.
- Og bake kake!
- Nei, ikke enda. Dere må jo ha ti. Nå har vi fire. Seks gode morgener til så kan vi bake kake. Men ikke om morgenen. Vi skal jo bake den sammen.
- Må jeg børste håret så mange ganger????
- Eller klippe deg.
- Jeg er jente!
- Jenter kan ha da kort hår, de. Jeg har hatt kort hår.
- Men du har ikke krøller!
- Nei, men hva har det med saken å gjøre?
- KAKE!

2) Jeg har gått på ræva og fått en maisboks i skulderen. Det hadde selvfølgelig hørtes mer spetakulært ut om jeg hadde gått skikkelig på trynet og så fått hele handleposen i hodet. Men jeg gjorde ikke det. For litt balanse og litt vett har jeg jo. Så da det var glatt utenfor butikken så klarte jeg å hive meg bakover slik at det var den største og mykeste delen av meg som tok av for støtet. Mest behagelig sånn. Eller kanskje minst ubehagelig. Og selv om det rant litt og hvert ut av handleposene så var det bare maisboksen som var så frekk at den kom opp og klappa til meg. Men maisbokser er jo ikke så store så den følte seg nok ikke tøff nok til å gi meg en verandaleppe eller blåveis. Den yppet bare litt og nøyde seg med en vennskapelig dult i skulderen.

3) Bakt brød. Eller i alle fall nesten. De står fortsatt til heving. B ble så skuffet da jeg ikke bakte dem i går kveld slik jeg pleier. Og StoreBråk måte bite seg i leppa for å motstå fristelsen til å klage over at hun fikk kjøpebrød i matpakka i dag. Hun vet bedre enn å klage, men hadde VELDIG lyst for hun synes ikke den norske bakerstanden er noe særlig å skryte av når det kommer til å bake brød til butikkene. De glemmer rosinene. Så det er vel best at det blir noen uker til neste kjøpebrød.

4) Hengt opp tøy og funnet to enslige sokker. Dessverre var de ikke match med noen av de enslige sokkene jeg hadde fra før. Jeg levde i håpet hele veien opp kjellertrappa, for den ene lignet veldig. Men så stod det LilleBråk i den. Den andre rosa jeg hadde stod det MiniBråk i.

Jeg sa jo at det ikke var noe spennende! Ikke min feil at dere fortsatt sitter her og leser!

4 ting jeg liker dårlig:

1) Sutrete unger! Sinte unger er helt greit. Unger som er lei seg er også helt greit. Blide unger kan man også overleve. Sutrete unger derimot… de bringer frem det aller verste i meg. Og det er ikke så rent lite sinne og veldig lite tålmodighet! Sutrete unger har jeg mest lyst til å kaste i søpla. Heldigvis kjenner Bråkene sin mamma, og sutrer ikke så ofte. Men likevel FOR ofte. Og jeg blir like frustrert hver gang. Uten at det hjelper det døyt. Verken deres sutring eller min frustrasjon.
Andres unger som sutrer er om mulig enda verre. For dem kan jeg ikke godt be om å holde kjeft dersom de ikke har noe konstruktivt å si. For andre foreldre gjør visst ikke det. de har noe som heter tålmodighet. Heldigvis har Bråkene hatt vett nok til å skaffe seg venner som ikke er spesielt sutrete av seg. Kanskje de har arvet min allergi mot sutring? Stakkars unger! Og stakkars fremtidige barnebarn!!

2) Sutrete voksne! De er akkurat like ille som sutrete unger. Sinte voksne, ja. Voksne som er lei seg, ja. Og så videre..

3) Husarbeide! Need I say more? Den som ikke er enig med meg i dette punktet er hjertelig velkommen til å komme hit og ta seg av mitt. Jeg stiller med nybakt brød som takk!

4) At det er så forferdelig lite jeg kan gjøre med alt det som er vondt og dumt i verden. Jeg vil så gjerne, og prøver litt nå og da. Men det hjelper jo så fortvilet lite for de aller aller fleste. En liten forskjell for noen få personer er alt jeg klarer. Og det får meg til å føle meg maktesløs. Og det liker jeg heller ikke.
Jeg burde ha vært en sånn tryllefe som man møter i eventyrene. Eller ånd om du vil, det høres kanskje litt tøffere ut. Etter at jeg hadde tryllet bort alle sutrete barn, alle sutrete voksne og alt husabeide, så skulle jeg ha tryllet verden om til et bedre sted å være. Et perfekt sted faktisk. I mine øyne. At det kanskje ikke hadde vært like perfekt i andre øyne, ja det er en ubetydelig liten detalj det ikke er verdt å sutre over – for da blir dere tyllet bort! ;-)

Utfordre 4 andre bloggere:

Aj aj, nå ble det veldig tydelig at jeg har skulket bloggtimene i det siste og slett ikke fulgt med her inne. For jeg har jo ikke peilng på hvem som har mottatt denne utfordringen. Bortsett fra Tigergutt da, hun må jo ha ftt den siden hun har besvart og utfordret meg.

Men hvem ellers har ikke allerede svart? Jeg må ta en tur rundt og kikke litt. Straks tilbake!

….

Dag Eigil
Bohemen
Villbåstingen
Sjøsjuk
Hansken er kastet og dere er herved utfordret! Tataaaa!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende